Mac OS - Mail

Stap 1 Image1
  • Open het programma Windows Mail. Klik in de menubalk op 'Extra' en selecteer 'Accounts'.

Stap 2 Image2
  • Type account (Account Type): selecteer 'IMAP' of 'POP'
  • Beschrijving' (Description): vul hier iets in waaraan u het account later kunt herkennen.
  • 'Server inkomende post' (Incoming Mail Server): imap.caret.net of indien u heeft gekozen voor 'POP' pop.caret.net
  • 'Gebruikersnaam' (User Name) en 'Wachtwoord' (Password) zijn al ingevuld
  • Klik op 'Ga door' (Continue). Er wordt nu geprobeerd een verbinding met 'imap.caret.net' tot stand te brengen. Als u de juiste loginnaam en het bijbehorende wachtwoord heeft ingevuld, verschijnt het volgende scherm.

Stap 3 Image3
  • 'Gebruik SSL (Secure Sockets Layer)' (Use Secure Sockets Layer (SSL)) moet worden uitgevinkt.
  • Bij 'Identiteitscontrole' (Authentication) staat 'Wachtwoord' (Password) geselecteerd.
  • Klik op 'Ga door' (Continue).

Stap 4 Image4
  • Beschrijving' (Description): vul hier iets in waaraan u het account later kunt herkennen.
  • 'Server uitgaande post' (Outgoing Mail Server): smtp.caret.net
  • Zorg ervoor dat de optie 'Gebruik identiteitscontrole' (Use Authentication) staat aangevinkt en de 'Gebruikersnaam' (User Name) en 'Wachtwoord' (Password) zijn ingevuld.
  • Klik op 'Ga door' (Continue).

Stap 5 Image5
  • 'Gebruik SSL (Secure Sockets Layer)' (Use Secure Sockets Layer (SSL)) moet worden uitgevinkt.
  • Bij 'Identiteitscontrole' (Authentication) staat 'Wachtwoord' (Password) geselecteerd.
  • Klik op 'Ga door' (Continue).

Stap 6 Image6
  • U kunt 'Account online' (Take account online) aanvinken. Klik op 'Ga door' (Continue).

Stap 7 Image7
  • Open Mail. Selecteer onder het menu 'Mail' de optie 'Voorkeuren' (Preferences). Klik op Accounts en selecteer het betreffende account.
  • Klik bij outgoing mail server(SMTP) op 'Edit SMTP Server List..'.

Stap 8 Image8
  • Vul bij 'Use custom port' 2525 in.
  • Klik op 'Ok.