Mac OS - Thunderbird

Stap 1 Image1
  • Vul bij het veld 'Uw naam' (Your name) uw naam in.
  • Vul bij het veld voor 'E-mailadres' (Email address) uw e-mailadres in.
  • Geef bij 'Wachtwoord' (Password) het wachtwoord op die hoort bij de mailbox waaraan het e-mailadres is gekoppelt

Stap 2 Image2
  • Kies voor IMAP of POP
  • De Thunderbird 'E-mailaccountset-up' (Mail Account Setup) probeert de 'Gebruikersnaam' (Username) en overige mailserver instellingen op te zoeken. Dit gaat nog niet automatisch goed voor de IMAP instellingen en moet handmatig aangepast worden. Klik op 'Bewerken' (Edit) om dit te corrigeren.

Stap 3 Image3
  • Bij 'Gebruikersnaam' (Username) moet de inlognaam van de mailbox staan.
  • Bij 'Inkomend' (Incoming) moet imap.caret.net staan of pop.caret.net, kies bij het uitklap menu voor 'IMAP' of 'POP'. Verander het getal naar: 143 voor 'IMAP' en 110 voor 'POP' en kies bij het tweede uitklap menu (op dezelfde regel) voor 'SSL' none.
  • Bij 'Uitgaand' (Outgoing) moet smtp.caret.net staan, op dezelfde regel moet er verder staan: 'SMTP, '2525' en 'SSL' none.
  • Klik op 'Configuratie hertesten' (Retest configuration). Bij de juiste instellingen kunt u kort daarna op 'Account aanmaken' (Create Account) klikken.